Sinowon with 20 years of optical instrument production experience.

Tre sensorer i vision målemaskin

Hva er forskjellen mellom optisk sensor, 3D-kontaktprobe og lasersensor i synsmålemaskin?
14(英文)(1)
Sensorer som brukes på synsmålemaskiner inkluderer hovedsakelig optiske linser, 3D-kontaktprober og lasersonder.Hver sensor har forskjellige funksjoner og bruksområder.Funksjonene til disse tre sondene utvides som følger:

1. Optisk zoomobjektiv
Den optiske zoomlinsen er den grunnleggende sensoren som brukes i synsmålemaskinen.Den bruker optiske linser, industrikameraer og andre optiske komponenter for å ta bilder og utføre målinger.
Applikasjoner som passer for den optiske zoomlinsen:
- Flate arbeidsstykker: Enkle strukturer, lette, tynne og lett deformerbare arbeidsstykker.
11(英文)(1)
2. Lasersensor
Lasersensoren bruker laserteknologi for måling.Den består vanligvis av en lasersender som sender ut laserstråler og en mottaker som oppdager de reflekterte lasersignalene.
Bruksområder som passer for lasersensoren:
- Arbeidsstykker som krever høy dimensjonsnøyaktighet: Laserkonfigurasjonen muliggjør svært presise målinger, noe som gjør den egnet for berøringsfrie og nøyaktige dimensjonsmålinger som flathet, trinnhøyde og overflatekonturmålinger.Eksempler inkluderer presisjonsmekaniske deler og støpeformer.

- Raske målinger: Laserkonfigurasjonen tillater raske berøringsfrie målinger, noe som gjør den egnet for høyeffektive og raske målinger, for eksempel automatiserte målinger på produksjonslinjer eller fullskala inspeksjoner.

3. 3D-kontaktsonde
13(英文)(1)
Probehodet er et valgfritt hode i synsmålemaskinen og brukes hovedsakelig til taktile målinger.Det innebærer å kontakte arbeidsstykkets overflate, utløse et signal og samle inn måledata gjennom den mekaniske forskyvningen av sondemekanismen.
Applikasjoner egnet for 3D kontaktsonde:
- Komplekse strukturer eller arbeidsstykker uten deformasjon: Tredimensjonale målinger kreves, eller mål som sylindrisk, konisk, sfærisk, sporbredde osv., som ikke kan oppnås med optiske eller laserhoder.Eksempler inkluderer former eller arbeidsstykker med intrikate strukturer.

Merk: Valget av en passende konfigurasjon avhenger av den spesifikke typen arbeidsstykke, målekrav og bruksscenarier.I praksis kan flere konfigurasjoner kombineres for å oppnå omfattende målebehov.


Innleggstid: 18-jul-2023